iklan1 20 Wanita Yang Tercalon Dalam 100 Wanita Tercantik Di Dunia Dari Malaysia Pun Ada…Mesti Semua Kenal Artis Wanita Ni Sebab Ramai Yg Puji Kecantikannya - Panduan Semasa

Home Top Ad

iklan kode adsense (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

20 Wanita Yang Tercalon Dalam 100 Wanita Tercantik Di Dunia Dari Malaysia Pun Ada…Mesti Semua Kenal Artis Wanita Ni Sebab Ramai Yg Puji Kecantikannya

Share:
iklan2
iklan3

Siapa wanita paling cantik di dunia? Persoalan yang sangat umum, terutama untuk lelaki.

Disebabkan itu juga, pelbagai majalah dan laman web membuat sebuah senarai-senarai mengenai wanita di dunia ini yang mempunyai paras paling cantik.

Selain fizikal dan kecantikkan, masih ada beberapa faktor lain dimabil berat seperti selebriti, keyakinan diri, kecerdasan, populariti, dan skil. Walaupun fakta umum cukup cantik.

Penilaian ke atas kombinasi keindahan luar dan dalaman diperlukan. Walaupun keindahan luar atau fizikal akan bertambah mengikut waktu, faktor lain tidak akan memakan masa dan akan membuat seseorang sentiasa cantik. Cantik datang dari jiwa dan hati.

Berikut ini senarai top 20 wanita tercantik di dunia:1. Liza Soberano Filipina


Pelakon dan model ini adalah kacukan Filipina-Amerika yang menjadi cover jenama terkenal dunia Maybelline. Tahun lepas, dia menduduki tempat kedua dalam majalah di Amerika.

2. Emma Watson England


Emma Watson adalah seorang pelakon, model dan aktivis British yang berumur 27 tahun dilahirkan di Paris, Perancis.

3. Im Jin Ah Korea


Im Jin Ah atau lebih dikenali sebagai Nana adalah ahli After School yang mempunyai tubuh yang mempesonakan, membuatkan imej seksi melekat padanya. Wajar jika Nana disebut sebagai Artis Korea Tercantik 2015. Malah, sebutan itu telah diraih Nana selama dua tahun berturut-turut.

4. Lupita Nyongo Kenya


Peranan yang membuat namanya meningkat sehingga kini adalah Patsy on Three Years a Slave. Malah, peranan itu menjadikannya paling banyak disoalkan dalam wawancara oleh pelbagai media tempatan dan antarabangsa semasa berjalan di Red Carpet. Lupita juga memenangi pelbagai anugerah seperti Anugerah Akademi, dan juga memasuki halaman utama majalah Vogue.

5. Fahriye Evcen Turki


Dia adalah salah seorang pelakon Turki paling cantik, menempah urutan ketiga dalam senarai majalah dunia. Wantia dilahirkan pada 4 Jun 1986 di Solingen, Jerman dapat mampu berbahasa Turki, Jerman, Inggeris, dan Sepanyol.

6. Alexandra Daddario Amerika Syarikat


Wanita yang mempunyai mata paling cantik di dunia, Alexandra Daddario. Pelakon cantik ini mempunyai keturunan darah Itali, Ireland, Hungary, Jerman, dan England. Dilahirkan pada 16 Mac 1986 juga dikenali mempunyai badan yang sangat seksi.

7. Mozhdah Jamalzadah Afghanistan


Mozhdah Jamalzadah adalah seorang gadis dari Afghanistan. Pada usia 5 tahun, ketika perang meletus di negaranya, dia dan keluarganya melarikan diri ke Kanada. Sekarang, wanita itu aktif sebagai penyampai dan aktivis televisyen.

Di luar kesibukannya, Mozhdah Jamalzadah mengambil masa untuk menulis lagu. Dengan wajah yang menarik, Mozhdah Jamalzadah diiktiraf sebagai salah satu wanita Islam paling cantik di dunia.

8. Gal Gadot Israel


Wanita tercantik dari Israel ini memang sangat luar biasa, selain menjadi seorang model, dia turut berperanan dalam filem. Filem The Fast and The Furious adalah salah satu filem yang menaikkan namanya hingga ke hari ini.

Tawaran untuk berlakon dalam filem lain seperti Wonder Woman adalah bukti bahawa dia komited dalam lakonannya.

9. Noor Neelofa Mohd Noor Malaysia


Buat rakyat Malaysia yang tidak mengenali dan rasa aneh dengan nama Neelofa atau nama sebenarnya Noor Neelofa Mohd Noor merupakan salah seorang selebriti terkenal di Malaysia. Selepas melihat wajahnya yang cantik, pastinya anda tidak akan dapat melupakan namanya.

10. Kiara Kabukuru Uganda


Siapa kata wanita cantik semestinya putih dan rambut panjang? Wanita berkulit hitam ini dapat membuktikan bahawa dia boleh dicalonkan dalam 20 wanita cantik di dunia. Kabukuru dilahirkan pada 31 Julai 1975 di Kampala, Uganda dan telah menjadi model sejak berumur 16 tahun.

11. Kate Menson Ghana


Model hitam manis ini menjadi model utama Ghana, dan telah menjadi model di Mercedes Pickup di Afrika Selatan

12. Jetsun Pema Bhutan


Jetsun Pema, wanita cantik dengan hobi bermain bola keranjang ini dikenali sebagai isteri Raja Bhutan, Jigme Khesar Namgyle Wangchuck. Jetsun yang usianya lebih muda 10 tahun dari suaminya kerap menemani Raja Bhutan itu berkunjung ke pelbagai tempat dengan memakai busana tradisional khas negaranya. Inilah keindahan Jetsun Pema dalam pakaian tradisional yang khas di negara ini di rantau Asia Selatan.

13. Yaya DaCosta Brazil


Yaya DaCosta adalah salah satu model dan pelakon yang cantik. Yaya telah memenangi beberapa anugerah filem Amerika untuk persembahannya yang luar biasa.

14. Priyanka Chopra India


Pelakon India, penyanyi, dan dermawan, tiga perkara yang boleh menggambarkan Priyanka Chopra.

15. Pimchanok Luevisadpaibul


Pernahkah anda menonton A Little Thing Little Called Love? Pada masa itu Pim berperanan sebagai Nam yang merupakan gadis yang suka pada Shone di kelasnya dilakonkan oleh Maurer Mario. Luevisadpaibul sudah mendapat pelbagai anugerah dalam festival filem kerana filem ini.

16. Liu Yi Fei China


Si cantik juga dikenali sebagai Crystal Liu yang lahir pada tarikh 25 Ogos 1987 yang mula masuk di dunia artis tahun 2005.

17.Samantha Harris Australia


Samantha Harris adalah seorang wanita Orang Asli (Aborigine) yang cukup menonjol. Dia mahu melihat lebih ramai wanita peribumi asli disokong oleh industri fesyen Australia.

18. Raisa Indonesia


Raisa Andriana adalah seorang penyanyi dan akaun Instagram @TCCandler Raisa yang mendapat lebih daripada 120K seperti lebih daripada beberapa selebriti wanita dunia seperti Emma Watson, Yoona SNSD, Gal Gadot dan banyak lagi.

19. Haku-Mongolia


Kecantikan wajah gadis Mongolia yang anggun menawan dan kajian sains juga membuktikan bahawa gadis Mongolia mempunyai seni menggoda mereka sendiri yang mengejutkan dunia.

20. Ratu Rania Al Abdullah Kuwait


Bercakap tentang wanita Arab yang memiliki keindahan dalaman dan luaran, Ratu Rania mungkin menjadi tokoh yang sangat tepat.

Peranannya sebagai wanita Jordan benar-benar sangat baik. Selain bijak dan cantik, Queen Rania juga ternyata adalah seorang yang menjunjung tinggi nilai kemanusiaan. Ini benar-benar cantik dan indah dari dalam dan luar.

Sumber: soyalemon.com