''Bahaya Ibu Suka Kongsi Gambar Baby Bump, Ada Yang Bernafsu Tengok'', Ibu Mengandung Sila Ambil Perhatian


Pernah tak korang tertengok dimana-mana platform media sosial ada ibu muda yang sedang mengandung memuat naik gambar baby bump mereka ke media sosial. Mungkin pada mereka cuma untuk berkongsi kegembiraan, tapi tindakan tersebut sebenarnya boleh mengundang pada sebenarnya.

Seorang wanita yang dikenali sebagai Farah Abd Halim telah berkonsgi info yang sangat baik untuk para wanita di luar sana terutamnya yang sedang mengandung supaya berfikir terlebih daulu sebelum berkongsi gambar baby bump di media sosial. Jom kita ikuti perkongsiannya di bawah.

Hai, kepada semua yang pregnant tu, tak perlu la post gambar perut korang yang memboyot tu ok. Cuba google apa tu MAESOPHILIA. Sejenis manusia yang bernafsu tengok perempuan-perempuan mengandung / gambar bump korang. Diorang ni ada group di page, whatsapp wechat dan lain-lain lagi.


Siap kumpul gambar-gambar perempuan-perempuan mengandung yang post di media sosial ni. Tak ada apa yang nak dibanggakan dengan baby bump tu, simpan / sorok selagi boleh sebab tu kan aurat juga. Malu kalau orang lain tengok. Mata-mata yang memandang tak sama, dalam akal diorang mcm-macam yang dibayangkan.

Take note la semua, kurangkan / tak perlu update langsung ok. Nasihat pada semua kaum wanita termasuk diri saya sendiri.






Sumber : Farah Abd Halim via Siakapkeli

Related Posts

''Bahaya Ibu Suka Kongsi Gambar Baby Bump, Ada Yang Bernafsu Tengok'', Ibu Mengandung Sila Ambil Perhatian
4/ 5
Oleh