iklan1 Isu Baitulmaqdis. Ini KATA PEDAS Imam Besar Masjid Al-Aqsa Buat Jutaan Umat Islam TERKEDU - Panduan Semasa

Home Top Ad

iklan kode adsense (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Isu Baitulmaqdis. Ini KATA PEDAS Imam Besar Masjid Al-Aqsa Buat Jutaan Umat Islam TERKEDU

Share:
iklan2
iklan3

Selepas lama berdiam diri, akhirnya Imam Besar Masjid Al-Aqsa pula bangkit memberi sindiran pedas kepada umat Islam negara kejiranan lain yang banyaknya hanya duduk diam tak bertindak seperti Turki. Ikuti kemaskini berita tersebut.

SHEIKH SABRI MULA BERSUARA

Imam veteran Masjid Al-Aqsa dan bekas Mufti Besar, Sheikh Ikrima Sabri, berkata pada hari Jumaat bahawa negara-negara Arab terlalu sibuk berlawan satu sama lain untuk bimbangkan tentang Al Haram Al Sharif, Aljazeera.net melaporkan seperti dipetik dari Middle East Monitor.

Bercakap dalam khutbah Jumaat, Sheikh Sabri mengatakan bahawa Amerika melalui Donald Trump secara terangan umum Baitulmaqdis sebagai ibu kota Israel yang baru. Apa tindakan kita ?


Beliau mengatakan:

Ini bukanlah ujian bagi kami kerana pendirian kami, sebagai penduduk Jerusalem, sangat jelas, tetapi ujian bagi kehendak negara-negara Arab yang lemah secara diplomatik kerana perbalahan mereka terhadap satu sama lain.

IMAM 78 TAHUN NI PERNAH TERKENA PELURU GETAH ISRAEL

Imam Sabri telah terkena dua peluru getah yang dilepaskan oleh pasukan keselamatan Israel kerana beliau menentang tindakan yang dibuat oleh kerajaan Zionis terhadap penduduk Palestin.

Imam yang berusia 78 tahun itu berkata bahawa orang Arab sibuk membeli senjata “untuk membunuh satu sama lain.”

Sumber: http://sayaluvislam.com