iklan1 "Macamlah Saya Dera Budak" - Nad Zainal Bengang Caranya Jaga Anak Dikecam - Panduan Semasa

Home Top Ad

iklan kode adsense (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

"Macamlah Saya Dera Budak" - Nad Zainal Bengang Caranya Jaga Anak Dikecam

Share:
iklan2
iklan3


Nad Zainal kini telahpun bergelar ibu setelah melahirkan anak pertamanya pada hujung tahun 2016.

Walaupun sudah setahun lebih menjaga anaknya, Nad Zainal tetap dikritik para netizen.

Yang terbaru pelakon cantik ini berang apabila dituduh sengaja mencari jalan tidak mahu menyusukan anaknya Fahad Ibrahim yang kini berusia setahun selepas dia meminta tips tersebut di laman sosial.

Nad Zainal yang kini berumur 28 tahun, berkata, dia berbuat demikian atas sebab tertentu.

Terutamanya, kini Nad Zainal telah kembali aktif berlakon dan kerjaya sebagai pelakon kadang-kala memerlukan dia berjauhan daripada anak sulungnya itu.

Ini penjelasan dari Nad Zainal:

"Terima kasih kepada yang beri cadangan, setiap ibu ada masalah berbeza, Yem (Fahad Ibrahim) ok dengan susu formula, cuma dia masih nak melekat dengan mak dia dan kerja saya kena travel, tak semua tempat ada peti ais (untuk menyimpan susu badan).

"I marah gila bila orang mula marah mak-mak tak mahu breastfeeding. I kalau ada 24 jam I susukan OK? Serius menyampah baca komen. come on la, mana ada mak sanggup buat anak terseksa. Dah tulis pun kapsyen untuk outstation," 

Pelakon itu berkata lagi, tujuan dia mahu memisahkan susu badan adalah bagi memudahkan jika kanak-kanak itu berada bawah jagaan suaminya.

Bagaimanapun, Nad Zainal berkata, tindakan itu dibuat bukanlah secara drastik sebaliknya perlahan-lahan.

Ini jelasnya lagi:

"Saya bagi dia let go (tak menyusu badan) secara perlahan, sebab bila malam dia akan cari mak dia, kesian suami, nenek dan atuk yang menjaganya. Cara korang komen macam I ni pendera budak,"

Untuk pengetahuan, Nad Zainal atau nama sebenar Farah Nadia Zainal Abidin berkahwin dengan Faliq pada 18 Disember 2015.

Pasangan ini dikurniakan cahaya mata lelaki iaitu Fahad Ibrahim Muhammad Faliq pada 14 Oktober 2016.


Sumber: mStar